Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

       Την Παρασκευή 4/10/2013 το blog ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ έκλεισε ένα χρόνο από την ημέρα δημιουργίας του.
        Στον ένα χρόνο ζωής του το "ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ" δημοσίευσε:
        Α: Ποιητές των δεκαετιών '50, '60 και '70 με εκτενή αφιερώματα και πιο συγκεκριμένα τους: Μανώλη Αναγνωστάκη, Θωμά Γκόρπα, Κατερίνα Γώγου, Πάνο Θασίτη, Μιχάλη Κατσαρό, Γιώργο Καφταντζή, Κώστα Κοβάνη, Θανάση Κωσταβάρα, Κλείτο Κύρου, Τάσο Λειβαδίτη, Βύρωνα Λεοντάρη, Γεράσιμο Λυκιαρδόπουλο, Θωμά Μάρα, Πρόδρομο Χ. Μάρκογλου, Μάρκο Μέσκο, Γιώργη Μανουσάκη, Μάριο Μαρκίδη, Γιώργο Μαρκόπουλο, Αντώνη Θ. Παπαδόπουλο, Τάσο Πορφύρη, Θόδωρο Σκουρλή, Γιάννη Υφαντή και Αργύρη Χιόνη.
        Β: Ένα ποίημα του Κώστα Βάρναλη, που μέχρι τη δημοσίευσή του στο "ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ" δεν είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.
        Γ: Ποιητές, που παρά το ότι είχαν αξιόλογο έργο δεν έγιναν γνωστοί και δεν έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο όπως: Βασίλης Αγγελής και Θόδωρος Τρουπής.
       Δ: Δύο επιστολές του Μάριου Μαρκίδη στον ποιητή Αντώνη Θ. Παπαδόπουλο
       Ε: Κριτικές του Αντώνη Θ. Παπαδόπουλου για τους ποιητές Μιχάλη Κατσαρό και Βύρωνα Λεοντάρη.
      Ζ: Αφιέρωμα στο λογοτεχνικό έργο του ιστορικού Δημήτρη Λιβιεράτου.
      Η: Δημοσίευση ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής για την εργατική ποίηση. 
      Σε αυτόν τον ένα χρόνο με όλες τις δυσκολίες, που συνάντησα και τις όποιες ατέλειες, πιστεύω πως η προσπάθεια ήταν αποτελεσματική αν κρίνω από τις πάνω από 5.000 επισκέψεις στο Blog, αριθμός, που μου δίνει την ώθηση να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια με ακόμα περισσότερο υλικό και νέες δημοσιεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου